Belföld

2011.08.20. 09:12

Illegális fémkereskedők buktak le Borsodban

Több tonnányi fémet foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Girincsen, egy engedély nélkül üzemelő fémtelepen - közölte a NAV Észak-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense szombaton az MTI-vel.

MTI

A napokban végzett rutinellenőrzéskor a pénzügyőrök mintegy három tonna vegyes fémhulladékot, alumíniumot, sárga- és vörösrezet, vasat foglaltak le - tájékoztatott Varga Zoltán, hozzátéve, hogy az illegálisan működő telep a megnyitását követően mindössze két napig működött.
   
Mint kiderült, az ott dolgozók a fémek felvásárlásakor a látszatra is ügyeltek, minden egyes ügyletet  füzetben vezettek, a fémet leadók pedig nyugtát kaptak. Az ügyben engedély nélküli fémkereskedelmi tevékenység miatt indult eljárás, a bírság akár milliós nagyságrendű is lehet - közölte a sajtóreferens.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!