Belföld

2011.08.15. 12:31

Ötszáz családot költöztetnének Ócsára

Ócsa polgármestere és alpolgármestere arra kéri a város lakosságát, támogassa, hogy a bajba jutott devizahiteleseknek a település területén építenek szociális családi házakat.

MTI

A Bukodi Károly fideszes polgármester és Horváth Tamás alpolgármester által aláírt, az ócsai honlapon olvasható közlemény a Belügyminisztériummal 2011. augusztus 11-én kötött megállapodás részletei között említi, hogy az építkezés két ütemben folyik majd az alsópakonyi városrészben.

Az első ütemben 80 családi ház épül, a másodikban - az igényekhez igazodva - további 80-as blokkokban 420 lakóház. Ócsa önkormányzata és a beruházást lebonyolító Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK Zrt.), valamint az Urbanitas Tervező és Tanácsadó Kft. között két településrendezési szerződést kötnek, amelyek tartalmazzák az ütemezésekkel járó fejlesztéseket is - áll a városvezetők közleményében.

Az első 80 ház megépítéséhez a kormány által kijelölt beruházó vállalja a szükséges infrastruktúra kialakítását (közművek, utak) , Alsópakony és Ócsa-vasútállomás között kerékpárút létesítését, valamint egy két kilométer hosszúságú út és egy buszforduló építését Alsópakony településrészen. Segíti továbbá - akár EU-s pályázati forrás felhasználásával - bölcsőde építését és a Baross utcai óvoda bővítését.

Az első ütemben várható gyermeklétszámot az általános iskola fogadni tudja, így az intézményt a szükségleteknek megfelelően a második ütemben bővítik - olvasható a www.ocsa.hu honlapon.

A város polgármesterének és alpolgármesterének tájékoztatása szerint a beruházás várhatóan októberben kezdődik, az első ütemben megépülő házakat a tervek szerint 2012 tavaszán adják át.

"Városunk legújabb kori történelmének legnagyobb fejlesztése előtt állunk, amely nagymértékben megerősítheti szerepünket a leendő járásban, sőt a megyében", utat nyitva új vállalkozásoknak, munkahelyteremtő beruházásoknak - írják Ócsa vezetői, kérve a lakosságot, hogy támogatásukkal segítsék a nemzeti ügyek kormánya és Ócsa önkormányzatának munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!