Belföld

2011.09.17. 18:00

Halálos üzemi baleset történt a Mátrai Erőműben

Eger - Egy alpinista cég alkalmazottja meghalt, miután egy tárolóban ráomlott a szénfal szombatra virradó éjszaka Visontán, a Mátrai Erőműben (ME) - tájékoztatta a cég igazgatóságának elnöke az MTI-t.

MTI

Az energetikai cég mentőszolgálatának orvosa megpróbálta a fiatal férfit újraéleszteni, de nem járt sikerrel - közölte Valaska József.

A cégvezető elmondta, hogy az erőműben a tizenöt méter magas széntároló hombárok falára letapadt lignit lefejtését speciális alpinista technológiával végzik. Erre a műveletre éjszakánként kerül sor, amikor üzemen kívül helyeznek egy-egy tárolót.

A kötélen függeszkedő alpinista ezt a munkát végezve a szénfal alá ereszkedett, és megmozgatta a lignitet. A fűtőanyag ekkor ráomlott és betemette őt. A helyszínre siető mentőknek húsz percre volt szükségük a kiszabadításához, majd háromnegyed órán át tartott a végül sikertelen újraélesztés.

A munkavédelmi szabályok betartását az Országos Munkavédelmi Főfelügyelőség vizsgálja, és a rendőrség is eljárást indított a történtek felderítése érdekében - mondta Valaska József.

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője arról tájékoztatott, hogy a baleset körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a gyöngyösi rendőrkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!