Belföld

2011.10.07. 05:29

Oszkót is beidézték Sukoró-ügyben

Megkapta az idézést a Fejér megyei Bíróságtól a sukorói vagyonjogi per október 20-i tárgyalására Oszkó Péter, akit tanúként hallgatnak majd meg - írta a Magyar Nemzet pénteken.

MTI

A lapnak a Bajnai-kormány egykori pénzügyminisztere elmondta: feltehetőleg a telekcsere-szerződésről kell nyilatkoznia. Oszkó Péter a Magyar Nemzetnek felidézte, hogy 2009 őszén ő indított vizsgálatot a sukorói telekügyben, majd amikor a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) nem tudott megállapodni Joav Blummal a szerződés felbontásáról, miniszterként előírta, hogy az MNV indítsa meg a polgári pert a feltűnő értékkülönbség miatt.

A lap emlékeztet: Joav Blum kaszinóépítési célra vásárolt egy pilisi és két albertirsai gyümölcsöst, majd ezek fejében akart megszerezni egy 70 hektáros állami területet Sukorón, a Velencei-tó partján. A megállapodásban az állt, hogy az MNV akarja  telekcsere révén megszerezni - útépítéshez -  Joav Blum három külterületi gyümölcsösét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!