Belföld

2011.12.13. 07:13

Drága az ünnep fénye

Veszprém - Karácsony közeledtével minden településen felgyúlnak az ünnepi fények. A gazdagabb városokban tündöklően, másutt szerényen.

Munkatársainktól

Veszprémben Advent első vasárnapján szerelték fel a díszvilágítást - tájékoztatott a polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodájának vezetője. Kovács Zoltán elmondta: az eddigiekhez képest újdonságot jelentenek a Városháza új díszei, míg az épület aulájában a Kossuth utca régi dekorációi kerültek.
Hangsúlyozta: tartós díszek vásárlására törekednek, hogy azok később is felhasználhatók legyenek.
Díszkivilágításra, dekorációra évente 3,5 millió forintot költ a megyeszékhely. Ajkán ezen a télen 4,7 millió forintba kerül az ünnepi díszkivilágítás - tudtuk meg Venczel Antaltól, az Építési és Városgazdálkodási Iroda vezetőjétől. Az összegben az áramfogyasztást még nem számolták bele, a költség nagy részét a darus munkák teszik ki.

Ajkán  minden városrészben külön karácsonyfát állítanak, a tíz fával kapcsolatos munkálatok, díszítések időigényesek. A díszítő elemekhez nem vásároltak újakat az idén, viszont ahogy minden évben, télre most is megjavították az elromlottakat, kicserélték az elhasznált izzókat. Kiemelt szerepet kapott a díszítésben a karácsonyi vásár helyszíne és a belváros. Amellett több utcában ünnepi fények díszlenek a kandelábereken. A november 28-i próbát követően először december elsején kapcsolták be a díszkivilágítást, amelyben január nyolcadikáig gyönyörködhetnek az Ajkán járók.

Pápán az első adventi vasárnap estéjén, Kovács Zoltán országgyűlési képviselő köszöntőjét követően gyúltak ki a fények a város sétálóutcáján, a Kossuth utcán.
A pápai korzó két oldalán található épületek közt a magasban húszméterenként kifeszített világítás díszeit, kellékeit 2007 decemberében szerelte fel elsőízben Konrád Jenő villanyszerelő mester és csapata.

A díszeket kettőmillió kettőszáznégyezer forint értékben vásárolta a város önkormányzata, és a Kossuth utcán kívül a Fő tér világítótestjeinek oszlopaira is jutott belőlük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!