Belföld

2012.01.18. 06:32

Felvi: Ponthatárok január 24-étől

Jövő kedden hirdetik ki a februárban induló keresztféléves képzések ponthatárait, amelyek még aznap felkerülnek a felvi.hu oldalra.

MTI

A felvi.hu tájékoztatója szerint minden jelentkezőt az általa megadott képzések sorrendjének megfelelően az első olyan helyre veszik fel, ahol a pontszáma eléri, vagy meghaladja a megállapított ponthatárt. A listán hátrébb szereplő képzésekre akkor sem nyer felvételt a jelentkező, ha a pontszáma azokon a szakokon is elegendő lenne.

Nem vehető fel az a jelentkező, akinek összpontszáma nem éri el a felvételi ponthatárt vagy nem rendelkezik az általa megjelölt képzéshez szükséges végzettséggel. Nem vehető fel az a jelentkező sem, akinek összpontszáma, az emelt szintű érettségi vizsgáért járó többletpontokkal együtt, de más jogcímen adható többletpontok nélkül nem érte el a jogszabályi minimum ponthatárt.

Ez alapképzés esetén 240 pont, felsőfokú szakképzés esetén 140 pont - olvasható.

A besorolási döntésről a jelentkezőket az Oktatási Hivatal írásban értesíti.

A ponthatárokról leggyorsabban a felvi.hu oldalról tájékozódhatnak az érdeklődők, az oldal regisztrált felhasználói az "Én felvim" menüpontból is elérhetik a ponthatárokat, ahol egyúttal azt is megnézhetik, melyik megjelölt szakra nyertek felvételt. A sikeresen felvételizőket a felsőoktatási intézmény is értesíti majd írásban. Ez a levél tartalmazza az esetleges egyéb tudnivalókat (beiratkozás helye, ideje).

A felvételi határozat, azaz a besorolási döntés ellen a jelentkező kérhet jogorvoslatot a döntés közlésétől - vagy ennek hiányában a tudomásra jutástól - számított 10 munkanapon belül, de legkésőbb 2012. február 6-ig.

Mindazok számára, akiknek nem sikerül bekerülniük egyetlen helyre sem, még nem késő, hogy újra próbálkozzanak a 2012 szeptemberében induló képzéseken. Ezeken a szakokon a jelentkezési határidő 2012. február 15.

Az idei keresztféléves képzésekre több mint 6400-an jelentkeztek, a kérelmezők 80 százaléka e-felvételin keresztül adta be jelentkezését. A felvételt kérők között fele-fele arányban voltak a férfiak és a nők, a legidősebb keresztféléves jelentkező 1946-ban született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!