Belföld

2012.02.08. 18:24

HÖOK-demonstráció - AZ EB-hez fordulnak a hallgatók

Az Európai Bizottsághoz fordult a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) a Hallgatói Önkormányzatok Európai Szövetségén keresztül a felsőoktatási törvény és a hallgatói szerződések miatt - jelentette be Nagy Dávid, a HÖOK elnöke a szervezet szerdai budapesti demonstrációján.

MTI

A hallgatói szervezet vezetője a "Mentsük meg az oktatást a (f)AGYhaláltól!" mottójú rendezvényen kiemelte: a hallgatók röghöz kötése nem megoldás az elvándorlás problémájára, az ellen csak megalapozott, felelős döntésekkel lehet tenni. Hozzátette, azt is követelik, hogy a kormány szakmai szempontok alapján növelje a felvételi keretszámokat, különösen a szerintük méltatlanul sújtott jog- és gazdaságtudományi területeken.

A hallgatók a Deák téren tartott figyelemfelkeltő akció keretében mécseseket és fáklyákat gyújtottak, hogy - mint mondták - megmentsék az oktatást a fagyhaláltól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!