Belföld

2012.03.28. 16:54

A HÖOK elfogadhatatlannak tartja a Schmitt-jelentést

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) elfogadhatatlannak tartja, hogy Schmitt Pál államfő kisdoktorija ügyében a Semmelweis Egyetem elődjét terhelné a felelősség.

MTI

Nagy Dávid, a hallgatói szervezet elnöke az MTI-nek szerdán azt mondta: nem tiszte megállapítani, hogy Schmitt Pál mennyiben vétkes, de a plagizálást önmagában súlyos tudományos vétségnek tartja.

Ugyanakkor azt nem tudja elfogadni, hogy a bizottság megállapítása szerint az egyetem elődjét terhelné felelősség egy ilyen plágiumügyben. Az intézmény Magyarország nemzetközileg elismert alma matere, és felháborító, hogy a bizottság az egyetem jó hírnevét veszélyezteti ilyen megállapításokkal - fogalmazott Nagy Dávid.

Az államfővel kapcsolatos plágiumgyanú miatt felállított, a Semmelweis Egyetem által felkért testület megállapításainak összefoglalóját az intézmény kedden a honlapján hozta nyilvánosságra. A tényfeltáró bizottság jelentése szerint a doktori eljárás hiányosságokkal ugyan, de formailag megfelelt az akkor még önállóan működő Testnevelési Egyetem gyakorlatának. A testület megállapította azt is, hogy az egyetem szakmai hibát követett el, amikor a szövegazonosságokat nem tárta fel időben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!