Belföld

2012.03.22. 18:29

Közös értékünk: Forgalomban a balatoni korona

Veszprém - Forgalomba bocsátották a térség helyi fizetőeszközét, a balatoni koronát a megyeházán megszervezett ünnepségen. Egy év alatt elkészült a helyi pénz.

Varga Ibolya

Az értékén túl a megjelenését is fontosnak tartja dr. Navracsics Tibor miniszterelnökhelyettes, aki örömmel fedezte fel az ezerforintos címleten Horváth Balázs, az ötezerforintoson Óvári Ferenc arcképét. Mindketten jeles politikusok voltak, akiket egyaránt szerettek és tiszteltek Veszprémben, Balatonalmádiban, Nagyvázsonyban és a térség többi településén. Munkásságuk máig hat az emberek életére. Egy új fizetőeszköz forgalomba bocsátása ritka, magasztos pillanat. 


Újabb térségi  lehetőség  kezdete a fizetőeszköz

A megyeházán megjelenteket Porga Gyula, Veszprém polgármestere köszöntötte elsőként. Emlékeztetett arra, hogy az új fizetőeszköz létrehozásában kezdeményező, meghatározó szerepet játszott az önkormányzat és csatlakoztak hozzá a helyi vállalkozások. Így történhetett, hogy az első, tavaly januári tárgyalás után bő egy évvel meg is jelenhetett a helyi fizetőeszköz. Perkovátz Tamás, a soproni kékfrankot bevezető európai szövetkezet elnöke üdvözölte a balatoni korona megjelenését. Említette, hogy itt a helyi vállalkozások, a Balaton, az idegenforgalom indokolja a helyi fizetőeszköz bevezetését, míg Sopronban a hármas határ, a nemzetközi együttműködés hívta életre.

Dr. Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke bízik abban, hogy az új fizetőeszköz segít a helyi vállalkozóknak kilábalni a válságból, elég erősek lesznek ahhoz, hogy növeljék a forgalmukat és élhetőbbé tegyék a térséget. Leitold László, a Balatoni Korona Zrt. elnök-vezérigazgatója mutatta be a forgalomban lévő hazai pénzeknek megfelelő címletű utalványokat. Dicsérte Vagyóczky Károly tervező munkáját és bemutatta az öt biztonsági elemet. Az előadók végül vásároltak az új fizetőeszközzel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!