Belföld

2012.05.08. 14:39

Endrésik Zsolt nem adja vissza a mandátumát

Nem adja vissza országgyűlési képviselői mandátumát a Jobbikból kizárt képviselő, hanem függetlenként folytatja a munkáját. Ezt Endrésik Zsolt nyilatkozta az MTI-nek kedden.

MTI

A Jobbik országos elnöksége és frakciója még április 25-én döntött úgy, hogy kizárja a képviselőcsoportból Endrésik Zsoltot, később pedig a párt etikai bizottsága a Jobbikból is kizárt a politikust. Az akkori indoklás szerint a Jobbik számára egyértelművé vált, hogy Endrésik Zsolt országgyűlési képviselő, valamint Kisgergely András és Nagyházi Zoltán önkormányzati képviselők "önös politikai érdekeik alapján, valótlan információkkal a párt megosztására törekedtek, melyhez segítségül hívták az áruló, esküszegő Pősze Lajost - volt jobbikos, jelenleg független országgyűlési képviselőt - és a balliberális hvg.hu hírportált is".

Az ügy előzménye, hogy Endrésik Zsolt, a párt borsodi elnöke és a párt teljes megyei elnöksége április közepén lemondott. A hvg.hu akkor azt írta, hogy információik szerint az Endrésik Zsolt vezette testület "így akarja a pártvezetés (elsősorban Vona Gábor elnök és Szabó Gábor pártigazgató) tudomására hozni, hogy elegük van a párt alelnökéből, Szegedi Csanádból." A cikk szerint ugyanis Szegedi Csanád helyi szervezetek alapításával próbál őt támogató küldötteket nyerni a megyei tisztújítás előtt.

Endrésik Zsolt április 26-án azt mondta, hogy a Jobbiknak tett esküje szerint az elnökség kétharmados döntése esetén vissza fogja adni a mandátumát, de úgy fogalmazott: akkor azt gondolta, hogy "harcostársakkal van körbevéve, de változtak az idők és lehet, hogy nem én váltam alkalmatlanná képviselőnek, hanem az elnökség vált alkalmatlanná arra, hogy elnökségként működjön."

A volt jobbikos képviselő kedden az MTI-nek megerősítette: az esküjével ellentétben nem mond le a mandátumáról, mert az elnökség döntését nem ismeri el és a munkáját folytatja független képviselőként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!