Belföld

2012.07.07. 10:18

Novák: a Jobbik tiltakozik a rendőrök fővárosba vezénylése ellen a melegfesztiválra

A Jobbik szerint Budapest a homoszexuálisok európai fővárosa lett, és a párt tiltakozik amiatt, hogy kétezer rendőrt vezényeltek vidékről a fővárosba a szombati melegfelvonulás biztosítására - jelentette ki Novák Előd, az ellenzéki párt alelnöke szombati sajtótájékoztatóján Révfülöpön.

MTI

A "jobbérzésű" emberek felháborodásától kell óvni a melegfelvonulás résztvevőit, közben az adófizetők pénzén a vidéki közbiztonságtól vonnak el rendőröket - fogalmazott, hozzátéve, hogy emiatt megnövekedett a strandi lopások száma. Kijelentette: mivel a párt nem akar összeütközéseket, ezért "jobb híján" elmenekültek a fővárosból.
 
Novák Előd a Balaton-átúszás indulási helyén tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a közelgő olimpia miatt szeretnék ráirányítani a figyelmet a tömegsport, így az úszás fontosságára is, mert az hozzájárul az egészség megőrzéséhez. Fontosnak nevezte, hogy a Balaton-átúszás és a hasonló tömegsport-teljesítmények váljanak társadalmilag elismertté. Ugyanakkor megjegyezte: egy átlagos családnak szinte megfizethetetlen egy fővárosi strand. "A magyar emberek sokkal inkább az adósságban úsznak, és nem a Balatonban" - fogalmazott.
    
Arról is beszélt, hogy a Jobbik aggódik a Balatonért, és reményét fejezte ki, hogy a luxushajólobbik érdekei - amelyek a Sió-csatorna megnyitását szeretnék elérni - nem írják felül a fürdőzőkét.
Szólt arról is, hogy a párt civil szervezetekkel közösen a Hősök terén megemlékezést tart szombaton a 907. júliusi pozsonyi csata emlékére, amelyben Árpád fejedelem a többszörös túlerővel szemben megvédte a bajor seregektől a magyarságot. Hozzátette: szeretnék elérni, hogy tartsanak állami megemlékezést is a győztes csata emlékére, és nagyon sajnálják, hogy a Hősök terén állami biztosítással csak a homoszexuálisok vonulhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!