Belföld

2013.02.04. 17:17

Megbecsülik a professzorokat

Súlyos feladatellátási és működési gondoktól tartanak az állami felsőoktatási intézmények vezetői, az új nyugdíjazási szabály értelmében több száz dolgozótól kell megválniuk.

Balla Emőke

A speciális munkakörökre  nehéz új embert találni, az egyetemek arra készülnek, hogy  bizonyos szolgáltatásokat  meg kell szüntetniük.

A  sajtóban megjelent információk szerint a Szegedi Tudományegyetemről akár négyszáz embert is elküldhetnek, a Budapesti  Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről akár kétszázan is távozhatnak.

A nyugdíjazással kapcsolatos változások  a Pannon Egyetemet is érintik,  a többi intézményhez hasonló módon. A   veszprémi   intézmény  vezetése  megkeresésünkre nyilatkozatot juttatott el szerkesztőségünkbe: "Fontosnak tartjuk, hogy a nyugdíjazás folyamata is az értékek figyelembevételével történjen. Úgy kell tehát megvalósítanunk, hogy egyrészt az sem az oktatást és kutatást, sem pedig az egyetem projekttevékenységét ne érintse hátrányosan, másrészt az érintett kiváló munkatársaink érdekeit is figyelembe vegye. Nem téveszthetjük szem elől, hogy egy egyetemet tudományos értelemben  véve elsősorban kiváló professzorai jegyeznek, akik húsz-harminc év munkájának elismeréseként kaphatják meg professzori kinevezésüket. Mivel ők nagyobb arányban érintettek a változásban, fokozott figyelemben részesülnek a nyugdíjazás folyamatában, és munkájukat lehetőség szerint a továbbiakban is megbecsüljük. "

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!