Belföld

2015.09.13. 15:03

A kultúra örömünnepe - Magyar értékeke napja a Szent István Bazilika előtti téren

Ezúttal is nagy sikerrel rendezte meg szombaton immár második alkalommal a Magyar értékek napját a Nemzeti Művelődési Intézet, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségével közösen Budapesten, a Szent István Bazilika előtti téren.

Baloghné Uracs Marianna

A Kárpát haza szellemi és kulturális öröksége legjavát példátlan ágazati összefogás eredményeként láthatta a közönség. Egész nap több száz fellépő és közreműködő megyénkből Radics Tibor tárogatóművész adott programot. A felállított pavilonokban Magyarország 19 megyéje és a határon túli magyarság szervezetei mutatkoztak be. A Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Irodája a megyei értéktárnak megfelelően igyekezett berendezni Jász-Nagykun-Szolnok megyével közös kuckóját . A megyezászló és plakát alatt sok érdeklődő előtt tartott élő bemutatót Csíkné Bardon Réka tojáspatkoló, Kropf Milán fafaragó, Szuperné Bohus Judit hímző, csipkeverő.

Küldöttségünk a népszerű Veszprém megyei pavilon előtt  Fotó: Baloghné Uracs Marianna

A tárlókon sorakozott a Badacsonyi Kéknyelű, a Somlói Juhfark, a zirci apátság több sörkülönlegessége, a Kékkúti ásványvíz, a különböző népviseletbe öltöztetett és a csuhébabák, a Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület szőttesei, kerámiái, sok-sok prospektus és fotó. Felsorolni is nehéz lenne, annyi település küldött magáról anyagot a sokszínű magyar kultúra második örömünnepére. Természetesen jelen volt a pápai Kékfestő Múzeum, eljött a Pannon Ifjúsági Értékőr Hálózat. Nagy kosár levendulát küldtek a tihanyiak, amit a Balatonfüredi Reformkori Hagyományőrzők Társaságával együtt a megyei önkormányzat közgyűlésének elnöke, Polgárdy Imre kísért a terményáldásra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!