Belföld

2016.06.20. 05:47

Hajnali életmentés a Balatonon: egy férfi Szántódról próbált átúszni Tihanyra

A Vízimentők Magyarország Szakszolgálatának Központja 5 óra 49 perckor kapta a riasztást a Balaton Vízirendészet ügyeletéről, miszerint horgászok látták, hogy egy szemmel láthatóan ittas férfi Szántódon vízbe megy és ruhában, úszva indul Tihany irányába.

A Központ azonnal riasztotta a Rupert Sürgősségi Mentőhajót, melynek személyzete a Tihanyi Yacht Clubban levő állomáshelyéről kiindulva nem sokkal később kb féltávon megtalálta, a vízben a fáradtságtól kimerült, ekkor már csak a víz tetején lebegő férfit.

Kiderült, hogy a budapesti illetőségű, de hajléktalan, 29 éves férfi csütörtökön gyalog indult Budapestről a Balatonra, ahol ma reggelre jelentősebb mennyiségű alkohol elfogyasztása után döntött úgy, hogy átúszik Tihanyba. Vállalkozása szerencsés véget ért, mivel indulását a horgászok látták, akik segítséget kértek a hatóságtól, így az erejét vesztett, fáradt ember életét sikerült megmenteni.

A Rupert Sürgősségi Mentőhajó személyzete a férfit a hajóba emelte, majd Tihanyban átadta az Országos Mentőszolgálat munkatársainak, akik további ellátásra kórházba szállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!