Belföld

2016.06.21. 08:58

Új eljárást kezdeményez a vörösiszapperben a Győri Fellebbviteli Főügyészség

A Győri Fellebbviteli Főügyészség új indítványt adott be a Győri Ítélőtáblára, az elsőfokú ítélettel szemben az ügyész jelentett be fellebbezést a vádlottak felmentése miatt.

Napló-információ

A fellebbezést a Főügyészség mind a tizenöt vádlottra fenntartja, álláspontjuk szerint a Veszprémi Törvényszék számos eljárási szabálysértést vétett, ítélete megalapozatlan, indoklási kötelezettségének nem tett eleget. -A Győri Fellebbviteli Főügyészség szerint a vádlottakat büntetőjogi felelősség terheli a katasztrófa előtti, alatti és utáni mulasztásaikért. Bűnösségük eltérő tényállásra alapozva állapítható csak meg, amit a büntetőeljárási törvény hatályos szabályai szerint az első fokon felmentett vádlottak esetében a másodfokú bíróság nem tehet meg – áll a Főügyészség sajtóközleményében.

Az intézmény június 21-én indítványozta, hogy a táblabíróság az első fokú ítéletet helyezze hatályon kívül és rendeljen el új elsőfokú eljárást – írta Dr. Mészáros Tamás, fellebbviteli főügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!