Belföld

2016.11.17. 10:03

Idén karácsonykor az ajándékokra szánt összeg 10 százalékkal több a tavalyinál

Belföld - A felmérés szerint a magyar internetezők idén átlagosan 5 embernek terveznek ajándékot vásárolni.

Idén karácsonykor az ajándékokra szánt teljes összeg ajándékozónkként 30 500 forint lesz, ami 10 százalékkal több a tavalyinál - közölte a GKI Digital és az Árukereső.hu közös, online kiskereskedelmi kutatásának eredményét csütörtökön az MTI-vel.

A legfontosabb szempont továbbra is az ár, de egyre erősebben jelen van a szempontok között a kiszemelt webáruház megbízhatósága és a szállítási- és átvételi módok közti választás lehetősége, az ár-összehasonlító oldalak találatai, a választék nagysága, vagy a termékekről közzétett vélemények -írja a hvg.hu.

A legközelebbi családtagok ajándékaira szánt átlagos összeg meghaladhatja az egyenként 6 ezer forintot, a legkevesebbet a munkatársakra szánják az internetezők, itt az ajándék átlagos értéke 2500 forint körül alakul.

A kutatás szerint a teljes internetező lakosság körében idén is a klasszikusnak számító ruházati cikkek, könyvek, szépségápolási termékek, kozmetikumok, valamint a játékok jelentik az elsődleges ajándékötletet - írja a hvg.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!