Belföld

2016.12.29. 10:53

Csütörtökön túlnyomóan napos időre számíthatunk, pénteken viszont egész nap köd lehet

Csütörtökön túlnyomóan napos időre számíthatunk, az Alföldön és az Északi-középhegység térségében lehetnek felhősebb körzetek, majd estétől ott is csökken a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északnyugati, északi szél késő délutánig még nagy területen erős lesz, bár a középső országrészben már inkább csak élénk széllökések fordulhatnak elő. Kora estétől mérséklődik jelentősen a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul. Késő estére 0 és -7 fok közé csökken a hőmérséklet - írja a met.hu.

Az előttünk álló éjszakán, és péntek hajnalra az ország több pontján képződhet zúzmarás köd, amelynek nagy része napközben valószínűleg megszűnik, ritkul. Egyes területeken (nagy bizonytalanság mellett, de nagyobb eséllyel a Dunántúl északkeleti felén, és Pest megye térségében) viszont tartósan megmaradhat, és itt napnyugta után a megmaradt köd ismét terjeszkedni kezd. A ködös területeken néhol ónos szitálás, hószállingózás nem zárható ki - írja a met.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!