Belföld

2017.01.04. 07:56

Feleslegessé válhat a lakcímkártya

Várhatóan az év második félévben egy sor ügyintézésnél már nem lesz szüksége lakcímkártyára annak, akinek új típusú személyi igazolványa, azaz e-kártyája van.

A lakcímkártya elhagyásához arra is szükség van, hogy az adott hivatal vagy piaci szolgáltató rendelkezzen azzal a kártyaolvasóval, amellyel az adatok kinyerhetők - írja az index.hu a Magyar Nemzetet idézve.

A Belügyminisztérium információi alapján az okmányirodák és a kormányablakok mindegyikét felszerelték már ezzel a fajta okmányolvasóval, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pedig jelenleg 450 ilyen eszközt használ. Az egészségügyben ezidáig 300 olvasót adtak át, ezt pedig további kilencvenezer követi a közeljövőben.

Az, hogy a postán vagy a banki ügyintézésben mikor teszik kötelezővé a kártyaolvasók beszerzését és használatát még kérdéses, ám amíg ez nem történik meg, addig teljesen nem dobhatjuk el lakcímkártyáinkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!