Belföld

2017.03.21. 13:26

Ötvenmillió forint értékű amfetamint rejtő droglabort számoltak fel Budapesten

Az igazságügyi vegyészszakértő szerint 15-20 kilogramm por állagú kábítószer készülhetett volna a lefoglalt mennyiségből.

Kábítószerlaboron ütöttek rajta a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) és a KR Különleges Szolgálatok Igazgatósága munkatársai a főváros IV. kerületében 2017. március 19-én.

Forrás: ORFK Kommunikációs Szolgálat

A helyszínen lefoglalt műanyag tartályban lévő mintegy 120 liter amfetamintartalmú folyadékból az igazságügyi vegyészszakértő előzetes véleménye alapján 15-20 kilogramm por állagú kábítószer készülhetett volna. Mivel az amfetamint rendkívül robbanásveszélyes vegyi anyagokból állítják elő, az intézkedésben a rendőrök mellett a Katasztrófavédelem és az Országos Mentőszolgálat egységei is részt vettek.

A házilag épített laborban a kábítószer előállítása közben érték tetten G. Endre 33 éves budapesti lakost. A rajtaütéssel egy időben, más budapesti és főváros közeli helyszíneken további három gyanúsítottat fogtak el összehangolt akcióban.

A rendelkezésre álló adatok szerint E. Ferenc 33 éves szurdokpüspöki lakos a kábítószer előállításához szükséges vegyi anyagok beszerzését és szállítását intézte; K. Sándor 36 éves kakucsi lakos az anyagi fedezetet biztosította és részt vállalt a kábítószer értékesítésében; míg P. János 48 éves dunapataji lakos a gyártáshoz használt ipari telepet bocsátotta rendelkezésre.

A négy elfogott személyt a KR NNI munkatársai kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Ezek is érdekelhetik

facebook comments widget