Belföld

2017.03.01. 08:08

Nem lesz több hivatalos Torkos csütörtök! De mi lesz helyette?

Most jóétvágyú olvasóink többsége a fejéhez (akarom mondani) a hasához nyúl. Holnap lesz az első nem hivatalos torkos csütörtök. De mit jelent ez?

Holnap lesz az első nem hivatalos torkos csütörtök, miután a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) gyorsan és határozottan kihátrált a 2006-ban indult féláras éttermi akciózás mögül, még a rendezvény doménjét is megszüntették - írja a vg.hu.

Kevéssé valószínű, hogy érdektelenségbe fulladt az akció, hiszen még tavaly is 600 résztvevő étteremről szóltak a hírek. Most pedig egyre több étterem, sőt régiók – például a Balaton környékiek – is jelezték, hogy nem hagynak fel a komoly reklámértékű akciózással. Meglehet, hogy idén éppen az állami cég kihátrálása bizonyul hatásos reklámnak.

A magukra maradt éttermek mögé az utolsó pillanatban lépett be támogatóan az adatbányászati, statisztikai alkalmazásokkal foglalkozó cég., amely egy ingyen hozzáférhető Google-térképre helyezte a csatlakozó éttermeket. (Az első napon már 84 hely jelentkezett náluk, az adatbázist folyamatosan töltik.)

Galla Gábor, a 2006-ban életre hívott torkos csütörtök ötletgazdája, a Magyar Turizmus Zrt. akkori vezérigazgatója meglepődött a történteken, miként azon is, hogy az MTÜ a Budapest Winter Invitation szállodai akciót is lefújta már. Egyelőre nem tudni, mire készül a turizmusirányítás, milyen új ötletekkel rukkol elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!