Belföld

2012.11.07. 19:36

2021-ig lesz Forma-1-es Magyar Nagydíj

A jelenleg 2016-ig érvényes szerződéshez képest további öt évig, 2021-ig biztosított lehet a Forma-1-es Magyar Nagydíj jövője azt követően, hogy megállapodott egymással a Hungaroring vezetősége, valamint az F1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone.

MTI

A Hungaroring Sport Zrt. szerdai esti tájékoztatása szerint Gerstl Péter nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnök a hétvégén az Abu-Dzabi Nagydíj helyszínén egyeztetett a részletekről.

A közlemény beszámol arról, hogy a magyar szerződés meghosszabbítása kapcsán a Hungaroring pályacsíkjának megváltoztatása és teljes újraaszfaltozása a legfontosabb. Ehhez kapcsolódóan az összes bukótér végleges aszfaltozására is sor kerülhet, és folyamatosan modernizálhatják a nézőtéri területet. A munkálatok a jövő évi Magyar Nagydíj után kezdődhetnek el.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnöke az MR1 Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában azt mondta, a lehetőség megvan, és hosszabbítás akkor lehet, ha "bizonyos feltételeknek meg tudunk felelni."

Az új nyomvonal kialakításában maga Bernie Ecclestone, illetve olyan versenyzők, mint a vb-címvédő német Sebastian Vettel, a spanyol Fernando Alonso, vagy a hétszeres világbajnok német Michael Schumacher is közreműködik majd.

A közlemény kiemeli, hogy a szerződés meghosszabbításához és az ehhez szükséges munkálatok elvégzéséhez a magyar kormány elvi támogatása biztosított.

Az előzetes tárgyalásoknak megfelelően a továbbiakban megkezdődhetnek a magyar kormány és Bernie Ecclestone további egyeztetései annak érdekében, hogy 2013-ban aláírják a Magyar Nagydíj meghosszabbítását rögzítő szerződést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!