Belföld

2009.02.11. 03:29

A beállós utolsó útja

<b>Veszprém</b> - Tegnap délelőtt a megyeszékhelyen örökre búcsút vettek Marian Cozmától. A veszprémi egyesület játékosai és vezetői az arénában virágokat helyeztek a vasárnap hajnalban meggyilkolt kézilabdázó koporsójára, amelyet a gyászoló családtagok kíséretével Bukarestbe szállítottak.

Munkatársainktól

Külföldi és magyar tévériporterek, fotósok, valamint újságírók hada állta körbe kedden délelőtt a Veszprém Arénát, ahol az MKB Veszprém KC megemlékezést tartott 26 esztendősen elhunyt légiósáról, a román Marian Cozmáról.

A játékosok sorban érkeztek társuk és barátjuk búcsúztatására, a sportcsarnokban egy-egy szál virágot a koporsóra helyezve köszöntek el Mariantól. 

Az arénából kigördülő halottaskocsit a gyászoló családtagok mellett Ireny Comaroschi, a Román Köztársaság budapesti nagykövete, Debreczenyi János polgármester és a klub vezetősége kísérte utolsó veszprémi útjára. A lesötétített autó rend-őrök kíséretében indult Bukarest irányába.

Dr. Magyarády Péter, a klub gazdasági és operatív elnöke elmondta, egyeztettek a szegedi kézilabdacsapat vezetőivel arról, hogy a konvoj útban hazafelé megálljon a Tisza-parti városban, búcsúzási lehetőséget nyújtva a Pick játékosainak és a helyi kézilabdabarátoknak. 

Marian Cozma temetésének még nincs meg a pontos időpontja, az viszont biztos, hogy a veszprémi egyesület képviselteti magát az eseményen.

Egymillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a rend- őrség annak, aki használható információval rendelkezik a szökésben lévő, Marian Cozma meggyilkolásával kapcsolatba hozott Sztojka Ivánról. Erről a megyei főkapitány beszélt kedden. 

Dr. Bolcsik Zoltán
arról is szólt, hogy a férfi ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. Az MKB Veszprém KC beállóját, Marian Cozmát vasárnap hajnalban gyilkolták meg egy veszprémi szórakozóhelyen. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsított három férfi közül kettőt vasárnap éjszaka elfogtak Ausztriában.

A két férfi jelenleg Ausztriában van kiadatási őrizetben, körülbelül három hét múlva hozhatják őket Veszprémbe. A megyei főkapitányság munkatársai kedden személyesen vették fel a kapcsolatot osztrák kollégáikkal, a helyszínre utaztak, ahol bizonyítékokat keresnek.

A harmadik gyanúsított, Sztojka Iván körülbelül 165- 170 centiméter magas, iz- mos, sportos testalkatú, kopasz, feje borotvált. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kéri mindazokat, akik a gyanúsított tartózkodási helyéről bármit tudnak, hogy hívják a 112-es vagy 107-es ingyenes segélykérő vagy a 06 (88) 428-022-es telefonszámot.

Sztojka Iván felkutatására külön nyomozócsoport alakult, akik minden állampolgári bejelentést ellenőriznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!