Belföld

2009.04.23. 02:27

A színvonalból most sem lehet engedni

Balatonfüred - A vendéglátóipar újdonságaival ismerkedhetnek meg a látogatók a Hoventán, mely tegnap nyílt meg és még ma délutánig látogatható a Marina Hotelben.

Kiss Nikolett

A tizenhét éve tartó vendéglátó-ipari szakkiállítás-sorozat idei utolsó állomása Balatonfüred, ahol a konyhatechnikai eszközök mellett vendéglátó-ipari textíliák, üveg-, porcelánáruk, bútorok, kellékek, alapanyagok, termékbemutatók, valamint szakács- és cukrászbemutatók színesítették a kínálatot. 

Nagy Jenő,
a kiállításnak otthont adó szálloda vezetője, országgyűlési képviselő elmondta: ez az év a szokásosnál is embert próbálóbb lesz, de siránkozni nem szabad! Erőnkhöz, tehetségünkhöz képest el kell érni, hogy minél több vendég jöjjön és maradjon is itt. 

Egyvalamit nem tehetünk, hogy engedünk a színvonalból - fogalmazott. Hozzátette azt is: a forint árfolyama komoly számolásra készteti a szakma szereplőit, de mindenekelőtt úgy vélte, most lehet igazán megalapozni a belföldi idegenforgalom jövőjét.

Nehéz év lesz az idei, amit túl kell élni - véli dr. Bóka István is. A város polgármestere szerint aki nem fejleszt, az lemarad. S annak ellenére, hogy a körülmények nem a legmegfelelőbbek, nem biztos, hogy a Balatonnál rosszul alakul a nyári főidény. 

Az olcsó forint ugyanis arra ösztönöz, hogy maradjunk itthon, a külföldieket pedig a jó marketing segítségével arra csábíthatja, hogy jöjjenek Magyarországra, itt többet ér a pénzük. 

A polgármester kiemelte azt is: a gazdasági válságban hitelproblémák miatt sajnos nem indul el a Brázay-villa és a Füred Hotel építése sem. Felhívta a figyelmet arra is, most mindennél jobban számít az ár-érték arány, s az is, mennyire vagyunk kedvesek a vendéggel.

A Hoventa helyszínén immáron hagyományosan megrendezte a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség megyei szervezete a tanulóversenyt, amelynek témája idén a kulturális turizmus éve. 

Kilenc csapat indult, szakácsoknál a legtöbb pontszámot Kasza Gábor és Szörfi Ádám érték el, de rajtuk kívül még aranyérmes Dienes Ádám és Zabó Sándor is (mindannyian Séf szakközépiskola, Veszprém). 

A pincéreknél a legtöbb pontot a Tüske Roland-Szabó Ákos páros szerezte meg (Séf iskola), de szintén aranyérmes lett az Auerbach Adrienn-Papp Angéla kettős (Jendrassik-Venesz).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!