Belföld

2009.05.27. 02:27

A zenei tehetségekért

Felsőörs - A volt gyermektábor területén 718 millió forint értékű fejlesztéssel valósul meg a hátrányos helyzetű gyermekek zenei képzését segítő intézmény.

Varga Domokos Péter

A Camp Europe Oktatási Kft. a Norvég Alaptól 2,6 millió euró támogatást kapott, a magyar államtól 256 millió forintot, közvetlenül a Miniszterelnöki Hivataltól pedig 32,5 milliót. A teljes kapacitás 120 ágy, az iskolai szünetekben képezik zenére a roma és nem roma gyerekeket.

A felsőörsi gyermektábor a veszprémi önkormányzat tulajdonában van, a város partner az elképzelés megvalósításában - közölte Debreczenyi János polgármester.

Felsőörs a támogatandó célok mellett azért állt a terv mellé, mert az elhanyagolt területet rendbe kellett tenni - mondta el a település polgármestere. Kenézné Berei Györgyi reméli, hogy a létesítmény révén egyre többen látogatnak majd el Felsőörsre.

- Milyen kedvezményekre számíthat a tulajdonos Veszprém és a tábornak otthont adó Felsőörs? - érdeklődött lapunk. - Megállapodásunk Veszprémmel tartalmazza a kedvezményes igénybevétel paramétereit, a városnak erre önköltségi áron lesz lehetősége - válaszolta Mészáros Zoltán. 

- Felsőörssel még nem állapodtunk meg, velük a beru-házáshoz kapcsolódó út- és közműfelújításról, a faluban tartandó rendezvényekről egyeztünk meg. - Az ügyvezető igazgató nem zárkózott el a kedvezményes használatról szóló megállapodástól sem. Felsőörs a testvértelepülési vendégeket szeretné el-szállásolni a táborban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!