Belföld

2009.02.05. 03:27

Aláírásgyűjtés: számoljanak el a képviselők!

<b>Veszprém</b> - Már csak napok vannak hátra a honatyák számla nélküli költségtérítésének megszüntetését szorgalmazó népszavazási kezdeményezés lezárásáig.

Martinovics Tibor

Egyelőre nincs meg a szükséges számú aláírás. A kezdeményezés indulása, tavaly augusztus óta nem akadt egyetlen képviselő sem, aki megértve a civil kezdeményezés üzenetét, indítványozta volna a parlamentben a számlaadás rendezését. 

A hét elején, megkésve, Gyurcsány Ferenc maga vetette fel a kérdést, amit az SZDSZ és a Fidesz is kifogásolt.

Az aláírásgyűjtés kezdeményezője, Seres Mária a kezdetekben optimista volt, mondván, a képviselők elszámoltatása, politikai nézetektől függetlenül, széles társadalmi támogatottságot élvez, nem lesz gond a témában kiírandó népszavazáshoz szükséges kétszázezer aláírás összegyűjtése. 

Ehhez képest egy héttel az aláírásgyűjtés lezárása előtt több tízezer voks hiányzik még. Pedig csak egyetlen adalék: több mint száz olyan parlamenti képviselő van, aki az elmúlt ciklusban 17 millió forintnál nagyobb összegű költségtérítést kapott adómentesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!