Belföld

2009.08.24. 14:58

Alapkamat-csökkentés - A Fidesz szerint a 8 százalék is túl magas

Budapest - A Fidesz szerint a 8 százalékos jegybanki alapkamat is rendkívül magas, ilyen szint mellett sem lehet növekedési pályára állítani a gazdaságot.

MTI

Szijjártó Péter, az ellenzéki párt elnöki stábjának vezetője azzal összefüggésben közölte ezt budapesti sajtóértekezletén, hogy a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa hétfőn ötven bázisponttal, 8 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot.
    
"Szeretném felhívni arra a figyelmet, hogy néhány hónappal ezelőtt, amikor a Fidesz határozottan követelte a jegybaki alapkamat csökkentését, (...) amikor világossá tettük álláspontunkat, hogy a gazdaság növekedésének beindításához az egyik alapvető feltétel a rendkívül magas alapkamatszint csökkentése, akkor azok, akik most a döntés meghozatalában főszerepet játszottak, azok hangosan szidtak minket ezért" - mondta a fideszes politikus.
    
Hozzátette, hogy még az új szint is nyolcszorosa az Európai Központi Bank kamatszintjének, és jóval magasabb például a cseh, a lengyel, illetve a bolgár nemzeti bank alapkamatszintjénél is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!