Belföld

2009.11.11. 10:56

Az AIDS ellen küzd az MTV

Napló - A magyar MTV nagyszabású kampánnyal készül december 1-jén., az AIDS elleni harc világnapjára, amelynek célja a figyelemfelkeltés és a prevenció fontosságának hangsúlyozása.

Kiss Nikolett

A Staying Alive 1998-ban indult a betegség megelőzése érdekében, és az MTV-nek köszönhetően olyan sztárok csatlakoztak hozzá, mint Kelly Rowland, Beyonce, Justin Timberlake, Mary J Blige, Kanye West, Nelson Mandela és Bill Clinton.

Az MTV kiemelt fontosságúnak tartja a fiatalok felvilágosítását és a megelőzés hangsúlyozását a világ minden táján - köztük Magyarországon is.

A Staying Alive alapítványt tizenegy évvel ezelőtt hívta életre a csatorna, célja a betegség megelőzése, az információ minél szélesebb körű terjesztése, illetve a fertőzött területeknek történő segítségnyújtás. Létrehozása óta számtalan kampány fűződik a nevükhöz, jelenleg a legjelentősebb, e témában működő nonprofit szervezet.

Idén December 1-jén az AIDS elleni harc világnapján Magyarországra is megérkezik a Staying Alive.

A kampány első lépéseként novemberben három vidéki és egy budapesti középiskolába látogat el az MTV zenészekkel illetve a Vöröskereszt munkatársaival, ahol rendhagyó osztályfőnöki órák keretében beszélgetnek a fiatalokkal a biztonságos szexuális életről, és a betegség veszélyeiről - hiszen ők a legveszélyeztetettebb korosztály.

Nagykőrös, Dunaújváros, Salgótarján és Budapest gimnáziumaiba olyan művészek látogatnak/látogattak el, mint az Animal Cannibals, a 2009-es MTV EMA Hungarian Regional Award győztes The Kolin, vagy a Supernem.

December első napján az Erzsébet téri Gödör Klub alakul át egy délutánra a Staying Alive központjává: számos ingyenes program, anonim AIDS szűrés, délután 15:40-től pedig vetítések várják a közönséget, s az itt vetített programok ezzel egy időben a magyar MTV műsorán is láthatóak lesznek.

A délután folyamán bemutatásra kerülnek továbbá az iskolákban rögzített rendhagyó osztályfőnöki órák, a Tribes című műsor, Travis McCoy, a Gym Class Heroes frontemberének prevenciós filmje, melynek címe Járatlan utakon, illetve Kelly Rowland naplója, amely olykor sokkolóan, máskor humorosan, de mindenképpen hatásosan hívja fel a fiatalok figyelmét a védekezés fontosságára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!