Belföld

2012.04.26. 19:12

Az apát is a fiút is börtönre ítélték

Jogerősen 2 év 3 hónap börtönbüntetésre ítélt egy férfit csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla, a férfi fiát pedig 4 év 3 hónap börtönnel sújtotta.

MTI

A vádlottak 2010-ben egy harmadik társukkal bántalmazták, illetve a fiú késsel megszúrta egy vállalkozás alkalmazottját, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ítélőtábla Fórizs Eleket és Fórizs Gergelyt társtettesként, folytatólagosan elkövetett önbíráskodás kísérletében, emellett a másodrendű vádlottat - az elsőrendű vádlott fiát - testi sértés bűntettében találta bűnösnek. Harmadik társuk önbíráskodás kísérletéért 1 év, a végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott 82 éves édesanyját 2009 decemberében felkereste egy nyílászárók cseréjével foglalkozó vállalkozás üzletkötője. A férfi az idős asszonnyal megállapodott abban, hogy mintegy félmillió forintért kicserélik a nő lakásában az ablakokat, és az alkalmazott 100 ezer forint foglalót is átvett tőle. Az asszony fia azonban a szerződést aggályosnak találta, félt attól, hogy becsapták édesanyját, ezért fel akarta bontani a megállapodást.

2010 januárjában a cég két munkatársa - előzetes egyeztetés után - elment a lakásba, hogy felmérje a helyszínt. Ekkor az elsőrendű vádlott megfenyegette őket és visszakövetelte tőlük a foglalót. Telefonon beszélt a cég vezetőjével is, aki ígéretet tett neki arra, hogy postán elküldi a pénzt. Az idős asszony unokája, a másodrendű vádlott - egy véletlen folytán - megtudta, hogy a vállalkozás alkalmazottjai egy szegedi panzióban laknak. Az elsőrendű vádlott két kést és egy gáz-riasztófegyvert, a fia pedig egy rugós kést vett magához, és 2010. január 14-én egy ismerősükkel elmentek a panzióba. Ott csak a cég egyik munkatársát találták, akivel szóváltásba keveredtek. A három férfi a pénzt követelte a vállalkozás alkalmazottjától, s megfenyegették őt. Ezt követően bántalmazni kezdték a sértettet, majd az idős asszony unokája a rugós késsel oldalba szúrta és egy sörösüveggel fejbe csapta a férfit. A vádlottak ezt követően távoztak a helyszínről.

Egyiküket rendőrök fogták el, a másik két férfi önként jelentkezett a hatóságoknál. A sértett a bántalmazás következtében súlyos, közvetett életveszéllyel járó sérüléseket szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!