Belföld

2010.08.21. 05:19

Baleset a kiszombori határnál: egy kisfiú sérült meg

Egy nyolcéves olasz kisfiú súlyosan megsérült abban a közlekedési balesetben, amely szombatra virradó éjszaka történt a kiszombori határátkelőhelyen.

MTI

A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint egy román férfi osztrák rendszámú autójával a 43-as főút irányából érkezett a kiszombori határátkelőhelyre. Amikor az átkelőhöz ért, vélhetően jelentős sebességtúllépés miatt a kilépő oldal helyett a belépő oldal felé vette az irányt. Ott felhajtott az útpadkára, majd nekicsapódott egy parkoló autónak, ami az ütközés következtében megpördült. Ez utóbbi jármű elsodort egy nyolc éves olasz kisfiút és az édesapját. A román férfi autója azonban még itt sem állt meg, hanem néhány méterrel feljebb két másik parkoló autónak ütközött.
 A mentők súlyos sérülésekkel vitték a kisfiút  a szegedi traumatológiai klinikára, míg édesapja könnyebb sérülésekkel a makói kórházba került.
Az elsődleges adatok szerint a román sofőr nem fogyasztott alkoholt. A Makói Rendőrkapitányság a balesetet okozó férfi ellen büntetőeljárást indított - ismerteti a rendőrségi közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!