Belföld

2009.06.18. 13:19

Biros és Szécsi, illetve Kásás és Kiss G. is kezd a Vodafone-gálán

Budapest - Az utóbbi három olimpián egyformán aranyérmes hat magyar férfi vízilabdázó kivétel nélkül ott lesz a péntek esti, Vodafone Aranygála elnevezésű eseményen, s valamennyien vízbe is szállnak a 20:30 órakor kezdődő mérkőzésen.

MTI

Közülük - a szervezők csütörtöki közlése szerint - a fehér sapkában játszók csapatában lesz kezdőember Biros Péter, a kapuban pedig Szécsi Zoltán, illetve a kék sapkásoknál Kásás Tamás és Kiss Gergely, miközben bevetésre készen áll Benedek Tibor, a túloldalon pedig Molnár Tamás, a szintén háromszoros ötkarikás bajnok pólós is.

A "körítéssel" - benne dedikálással - együtt 19 órától zajló gálának a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda ad otthont, s a fő meccsen egy medencében játszik majd a 2000-ben, 2004-ben és 2008-ban első magyar válogatott összesen 21 tagja közül 19. 

Vélhetően csupán Fodor Rajmund és Ma:rcz Tamás marad majd távol - hivatalosan: részvételük külföldi kötelezettségeik miatt kérdéses - a mindhárom ötkarikás elsőséget Kemény Dénes szövetségi kapitány vezérletével elérő társaságból. 

Az olimpiai bajnokok mellett jelen lesznek a pénteki rendezvényen az elmúlt tizenkét évben Európa-bajnoki és/vagy világbajnoki aranyérmet nyert vízilabdázók is. 
    
A két csapatnál az edzői feladatokat Kásás Zoltán, illetve Mátéfalvy Csaba látja el, míg a szakvezető Kemény Dénes ezúttal a meccs játékvezetője lesz. 

A gálamérkőzést a szövetségi kapitány új, csak erre a meccsre vonatkozó olyan szabályok szerint irányítja, amelyekkel a játék élvezetesebbé és látványosabbá tehető. 

A pálya 30 méter helyett 25 méteres lesz, a mezőnyjátékosok száma pedig 6 helyett 5 fő. A játék felgyorsítása érdekében a kiállított játékos azonnal visszatérhet a sarokból, és a kapusról kipattanó labda után sem jár majd sarokdobás. 
    
A találkozó a szórakoztatás mellett jótékony célt is szolgál: a bevétel a magyar vízilabda-utánpótlást segíti.
    
Az időjárással nem lesz gond, az előrejelzések szerint meleg, napos idő várható. 
    
A csapatok összeállítása: 
    
Fehér sapkában játszók: 
    
Benedek Tibor, Biros Péter, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Kovács Zoltán, Madaras Norbert, Szécsi Zoltán, Tóth Frank, Varga Dániel, Varga I Zsolt, Varga II Zsolt, Vári Attila, Vincze Balázs 

A csapatot segítő stáb: Kásás Zoltán (edző), Zala György (erőnléti edző), Nagy Ferenc (gyúró), Gábor Antal (orvos)
    
Kék sapkában játszók: 
    
Gergely István, Kásás Tamás, Kiss Csaba, Kiss Gergely, Kósz Zoltán, Molnár Tamás, Németh Zsolt, Steinmetz Ádám, Steinmetz Barnabás, Székely Bulcsú, Varga Dénes, Varga Tamás
    
A csapatot segítő stáb: Mátéfalvy Csaba (edző), Dubecz József (erőnléti edző), Szánta Károly (gyúró), Pavlik Gábor (orvos)

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!