Belföld

2017.03.20. 13:41

Boldog Macaron Napot!

Március 20-a különleges nap az édesszájúaknak, a Macaron Napot ünneplik ugyanis ilyenkor.

Rieger Zsanett

A francia eredetű sütemény egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is az elmúlt időszakban. Ezen alkalomból sok cukrászat kedvezményes áron kínálja ezt az édességet, és van ahol, más különböző programokat is szerveznek, például meg lehet tanulni, hogyan süssük meg ezt a finomságot. Nemcsak ízre, de látványra is különleges, a kéktől elkezdve a zöldön át a sárga színűig nagyon sokféle színben és ízesítésben kapható.

Az egész 2005-ben Párizsban kezdődött, ekkor tartották ugyanis az első Macaron Napot Jour du Macaron néven. Rá egy évvel már New Yorkban is rendeztek. Érdekesség, hogy ehhez a naphoz jótékonysági esemény is tartozott, a befolyt bevételeket pedig olyan szervezeteknek ajánlottak fel, akik jótékonysági munkát végeznek.

Magyarországon először 2012-ben rendezték meg a Macaron Napot, azóta a népszerűsége folyamatosan nő. Idén minden megvásárolt macaronnal az autista fiatalok életkörülményeit javító Autistic Art Alapítványt lehet támogatni, az eredeti francia koncepció szerint. Maga a sütemény története a 14. századi Velencéig nyúlik vissza, ugyanis a macaron nemcsak francia, de olasz gyökerekkel is rendelkezik, azonban a franciák tették tökéletessé. Bár az elkészítése meglehetősen bonyolult, kis gyakorlással jövőre már mi magunk is el tudjuk készíteni ezt a finomságot. Addig is élvezzük eme édesség ízeit egy új, általunk még ki nem próbált helyen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!