Belföld

2009.06.09. 12:49

Brutális gyilkosság - bedrogozva szúrta le a nőt

Debrecen - A férfi drog hatása alatt nyakon szúrta a négy gyermekes családanyát. Jogerősen húsz év fegyházbüntetést kapott.

MTI

A bűncselekmény idején 18 éves vádlott rendszeres kábítószer-fogyasztó volt: hetente fogyasztott amfetamint, napi rendszerességgel marihuánát, s időnként különböző nyugtató hatású gyógyszereket is bevett.

A fiatalember 2005. december 29-én délután is drog hatása alatt állt, s többféle nyugtatót is bevett. Aznap egész este a várost járta, majd hajnalban nemi vágyát akarta csillapítani. Először egy ismerőse élettársát kereste fel, de miután az elküldte, a későbbi sértetthez ment.

A férfi betört a nő házába, aki közös helyiségben aludt négy gyermekével. A szobába belépve a nőhöz lépett, s egy késsel nagy erővel megszúrta a nyakát, teljesen átvágva a nyaki főverőeret, a légcsövet és a nyelőcsövet. A sértett a szúrást követően perceken belül meghalt. A vádlott ezután közösült a már halott nővel, s az időközben felébredt gyerekeket megfenyegette, hogy erről ne szóljanak senkinek. A gyerekek csak másnap értesítették a családot az esetről.

A férfi ellen az előzetes letartóztatása alatt a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben többször is fegyelmi eljárás folyt, társai zaklatása és gyógyszerszedési szabályok megszegése miatt, egy esetben pedig megpróbálta megvesztegetni az őt szállító őrt.

A vádlott több esetben volt már büntetve a gyilkosságot megelőzően, a többi közt erőszakos testi sértésért és vagyon elleni bűncselekményekért. A cselekmény elkövetésekor is folyt vele szemben büntetőeljárás, ezen kívül felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt állt.

A fentiek miatt a bíróság bűnösnek találta a férfit aljas indokból elkövetett emberölés, kifosztás, magánlaksértés, vesztegetés bűntettében, s az első fokon kiszabott 15 év fegyházbüntetést az ítélőtábla 20 évre súlyosbította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!