Belföld

2009.02.28. 03:28

Cozma-gyilkosság: Hibáztak a rendőrök

<b>Veszprém</b> - <em>Dr. Bolcsik Zoltán</em> megyei rendőrfőkapitány fegyelmi vizsgálatot rendelt el azon kollégái ellen, akik a Cozma-gyilkosság idején a Patrióta lokálban tartózkodtak.

Munkatársainktól

A helyszínen lévő szolgálaton kívüli rendőröktől nem kérték számon a közbeavatkozás elmulasztását, azt viszont igen, hogy a Patrióta bárban történt verekedésről mobiltelefonon nem értesítették a rendőrséget. 

A főkapitány a fegyelmi eljárás elrendelésének pontos okáról és annak további részleteiről a pénteki sajtótájékoztatón nem beszélt, csupán annyit mondott, hogy a gyorsasággal voltak bajai. 

Hangsúlyozta azonban, hogy nem állapított meg súlyos fegyelemsértést. (A fegyelmi eljárás következményei a megállapított vétségtől függően az enyhébb feddéstől a megrováson keresztül akár a testülettől való eltávolításig terjedhetnek.)

Bolcsik Zoltán elmondta, a szórakozóhelyen két szolgálaton kívüli rendőr tartózkodott, egyikük a bűncselekmény előtt mintegy fél órával távozott. 

Két másik, szintén szolgálaton kívüli rendőr a gyilkosság után érkezett a helyszínre. A három rendőr megvárta intézkedő kollégáit és jelentést tett a történtekről. 

A főkapitány cáfolta azokat az értesüléseket, amelyek szerint az ott tartózkodó rendőröknek bármiféle kapcsolatuk lett volna az elkövetői körrel.

Dr. Bolcsik Zoltán megyei rendőrfőkapitány a tegnapi sajtótájékoztatón azt ugyancsak cáfolta, hogy a szórakozóhelyen rendőrök őrző-védő feladatokat láttak volna el.

Információink szerint nem elképzelhetetlen, hogy elrendelik a Cozma-ügy gyanúsítottjainak igazságügyi elmeorvos szakértői vizsgálatát. 

Bár erről a büntetőeljárásról szóló törvény nem rendelkezik kötelező jelleggel, az az általános gyakorlat, hogy súlyos bűncselekményeknél elrendelik azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!