Belföld

2009.04.22. 02:27

Cozma-ügy: filmszakadás R. Sándornál - Nem emlékszik a gyanúsított

Veszprém - Tagadja <i>R. Sándor</i>, hogy köze lenne Marian Cozma meggyilkolásához, a gyanúsított állítása szerint ugyanis őt fejbe verték egy sörösüveggel, elvesztette eszméletét, nem tudja, mi történt az utcán. Erről a férfi ügyvédje, <i>Kamarás Gábor</i> beszélt a Napló érdeklődésére. Ahogy fogalmazott, védencének filmszakadása volt, ezért nem emlékszik az eset részleteire.

Halmos György

Hozzátette, hogy ügyfele feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki bántalmazta és fejbe verte őt a Patrióta Lokálban. R. Sándort egyébként emberölés bűntettével, illetve más bűncselekményekkel gyanúsítja a rendőrség - tette hozzá. Kamarás Gábor ügyvéd kérdésre válaszolva elmondta, hogy R. Sándor előre eltervezett programjára indult Olaszországba, amikor Ausztriában elfogták. Az ügyvéd egyébként valószínűtlennek tartja, hogy tavasz végén, esetleg nyáron lezárja a rendőrség a nyomozást, mert szerinte még nagyon sok felderítésre váró cselekmény van a nyomozásban hátra. 

- Úgy gondolom, ha lenne perdöntő bizonyítéka a rendőrségnek, akkor nem kellett volna az ügyben ez idáig 250 tanút kihallgatni - vélekedett Kamarás Gábor. 

Dr. Váradi Piroska,
a megyei főkapitányság szóvivője a konkrét feljelentéssel kapcsolatban nem kívánt nyilatkozni, annyit közölt, hogy ha a gyanúsított vagy tanú sérelmére követtek el bűncselekményt, akkor azt a rendőrség kivizsgálja. 

Marian Cozmát február 8-án hajnalban gyilkolták meg. Február 9-én, hétfőn este a tv-híradóban a nyomozást vezető Derzsy Péter, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője azt nyilatkozta: R. Sándor az elkövető, aki maga a szúrást végrehajtotta, amit a nyomozás akkori adatai szerint mondott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!