Belföld

2012.10.01. 09:19

Csak Sztojka ítéletén szigorított a Kúria

Budapest - Nyolc évről tizenhárom évre súlyosbította a Kúria a Cozma-ügy harmadrendű vádlottjának, Sztojka Ivánnak büntetését. A Legfőbb Ügyészség felülvizsgálati kérelmére indított eljárásban hozott határozat szerint Raffael Sándor és Németh Győző börtönbüntetése változatlanul tizennyolc év.

Osváth Sarolta

Sztojka Iván esetében azonban súlyosabbra változtatta a bűncselekmény minősítését, eszerint a Marian Cozma halálával, Ivan Pesic életveszélyes, maradandó fogyatékosságot okozó és Zarko Sesumnak életveszélyes sérülést jelentő sérüléssel végződő bűncselekményben bűnsegédi bűnrészesként vett részt. A súlyosabbnak minősülő bűncselekmény miatt a korábbi enyhébb ítélet törvénysértő lett volna, ezért a Kúria határozata tizenhárom évre emelte.

A  határozathozatal kihirdetését követően Mészár Róza tanácselnök sajtótájékoztatót tartott, amelyen összességében sikeresnek értékelte a Legfőbb Ügyészség felülvizsgálati kérelmét, és egy kérdésre válaszolva kijelentette, hogy az eljárás során a Kúria politikai nyomást nem tapasztalt.

Videó:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!