Belföld

2012.06.27. 09:56

Elfogták a metróállomások felrobbantásával fenyegetőző férfit

Budapest - A rendőrség elfogta azt a férfit, aki az elmúlt hetekben több alkalommal is fővárosi metróállomások felrobbantásával fenyegetőzött.

MTI

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán arról tájékoztatta az MTI-t: a 38 éves férfit hétfőn Budapesten, az V. kerületi Múzeum körúton fogták el, gyanúsítotti kihallgatása során beismerő vallomást tett, őrizetbe vették.
   
A rendőrség kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását, az ügyben további eljárást az V. kerületi kapitányság közveszéllyel fenyegetés vétsége megalapozott gyanújával folytatja le.
   
A közlemény szerint egy V. kerületi nyilvános telefonfülkéből először június 9-én érkezett bejelentés az Országos Mentőszolgálat 104-es segélyhívó telefonszámára, hogy az Ecseri úti metróállomásnál bomba fog robbanni. Ezt követően június 19-én, 21-én, valamint 25-én két esetben szintén fenyegető hívások érkeztek a mentőkhöz. Az ismeretlen fenyegető minden esetben valamelyik fővárosi metróállomást jelölte meg a robbantás helyszíneként.
   
Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata a helyszíneket átvizsgálta, robbanóanyagot, illetve robbantásra alkalmas eszközt egyik esetben sem talált.
   
A nyomozás során megállapították, hogy a fenti bűncselekményeket ugyanaz a férfi követte el, aki minden esetben nyilvános fülkéből telefonált. Végül a rendőrök eljutottak
a fenti bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 38 éves férfihoz.
    
Június 19-én a 2-es és a 3-as vonalon is lezárták a Deák téri metróállomást, június 21-én és 25-én pedig a 3-as metró vonalán a Kálvin téri állomást kellett kiüríteni bombariadó miatt. Az érintett szakaszokon átmenetileg pótlóbuszok szállították az utasokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!