Belföld

2009.05.12. 10:28

Európa ránk mosolyog

Brüsszel - A lodzi humán-gazdasági akadémia hallgatói meglepetést készítettek a nyári egyetem résztvevőinek. Egy hússzor harminc méteres, 112 kilós EU-zászlót feszítettek ki az Európai Parlament előtti téren. Három hét alatt varrtuk meg a zászlót - meséli lelkesen az egyik zászlót tartó fiatal lány. - Reméljük, bekerülünk vele a Guinness Rekordok Könyvébe.

Szarka Evelin

Miközben Luc Van den Brande, a Régiók Bizottságának elnöke beszédében méltatja a példátlan kezdeményezést, egy fiú a kezembe nyomja a zászló egyik sarkát, és elmondja a zászló születésének történetét.  


Az európai média képviselői kivételesen a kamera másik oldalán 

- Öt éve csatlakoztunk az unióhoz, az egyetemünk pedig tizenöt éves. Valamilyen látványos dologgal szerettük volna ezeket a jelentős eseményeket megünnepelni. Lodz Lengyelország második legnagyobb városa, az iskolánk pedig negyvenezer európai diákjával a legnagyobb hazánkban. 

Sokat köszönhetünk az EU-nak, és ezzel a gesztussal szeretnénk meghálálni, hogy közelebb hoztak bennünket Európához - mondja, majd lefotózza a zászlót körbeálló turistákat.


A lodzi diákoknak ez nem csupán egy kék szövet sárga csillagokkal  a zászló az összetartozást szimbolizálja
(Fotó: Szarka Evelin)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!