Belföld

2011.01.16. 06:57

Európai egyházi szervezetek vezetői is részt vesznek az ökumenikus imahét mai megnyitóján

Európai egyházi szervezetek vezetői is részt vesznek az ökumenikus imahét mai nyitó ünnepségén a budapesti Fasori református templomban.

MTI

 Az európai egyházi szervezetek vezetői közül szentbeszédet mond Erdő Péter bíboros, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának elnöke. A külföldről meghívottak: Rüdiger Noll református lelkész, az Európai Egyházak Konferenciája egyház és társadalom bizottságának igazgatója, Piotr Mazurkiewicz, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa brüsszeli bizottságának főtitkára, illetve Fazekas László református püspök, a Szlovákiai Egyházak Ökumenikus Tanácsának alelnöke.
A kereszténység egységéért szervezett idei ökumenikus imahét megnyitó ünnepi liturgiáján igét hirdet Gáncs Péter evangélikus elnök-püspök. Az istentisztelet liturgiájában a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa tagegyházainak püspökei, vezető lelkipásztorai is részt vesznek. 
  Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke - aki szintén igét hirdet az imahét nyitó rendezvényén - az MTI-nek korábban adott interjújában arról is szólt, hogy az egyházi vezetők a soros EU-elnökséget betöltő Magyarországért mondják el imáikat.
A rendezvénysorozat mottójául a "Kitartóan részt vettek az apostoli tanításban" bibliai idézet szolgál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!