Belföld

2009.12.16. 15:05

Év végi jutalmazás: pénz helyett oklevél

A Magyar Paralimpiai Bizottság szerdai évzáró sajtótájékoztatóján köszöntötték a riói rövidpályás paraúszó-világbajnokságon szerepelt magyar csapat tagjait, Sors Tamást és Becsei Jánost.

MTI

Gömöri Zsolt, az MPB elnöke elmondta, hogy az MPB ezúttal nem tudott anyagilag hozzájárulni a világbajnokságon való részvételhez, így a két versenyző különböző forrásokból biztosította az indulási feltételeket.

Az elnök ugyanakkor köszönetet mondott a főtámogatók képviselőinek, hogy egész évben segítették a versenyzők felkészülését. Gömöri Zsolt oklevéllel ismerte el a vb-n a 100 m pillangóúszásban világcsúccsal győztes, emellett három ezüst- és egy bronzérmet szerzett Sors Tamás teljesítményét, ugyancsak oklevéllel jutalmazta edzőjét, Petrov Ivánt.

A másik magyar résztvevő, Becsei János a vb egyik legidősebb tagjaként mind a két számban döntőbe jutott. Becsei elismerő oklevelét - külföldi tartózkodása miatt - edzője, Tóth Zoltán vette át. A Brokernet képviselőjétől Sors Tamás klubja, a Pécsi ANK 200 ezer forintos támogatást vehetett át.

Gömöri Zsolt az MPB céljairól, feladatairól szólva elmondta, hogy a jövőben szeretnének minél több eseményt Magyarországra hozni, első lépésként február-márciusban nemzetközi vakfoci konferenciának ad otthont Budapest. Az elnök beszámolt múlt heti moszkvai útjáról is, amelyen előkészítették az MPB és a moszkvai parabizottság közötti együttműködést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!