Belföld

2012.04.27. 12:04

Fegyházbüntetés a ceglédi gyilkosság elkövetőinek

Fegyházbüntetésre ítélte nem jogerősen a Budapest Környéki Törvényszék pénteken azt a két férfit, aki 2010 februárjában ceglédi otthonában megfojtott egy 66 éves nőt, hogy pénzhez jusson.

MTI

 

A bíróság első fokon társtettesként, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében, valamint készpénzt helyettesítő fizetési eszközzel való visszaélés vétségében találta bűnösnek a két vádlottat, ezért 13, illetve 14 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte őket. A két férfi előzetes letartóztatásban maradt. A két vádlott 2010 februárjában ceglédi otthonában megfojtott egy 66 éves, egyedülálló nőt, hogy pénzhez jusson. A gyilkosságot követően a lakásban talált 12 ezer forintot, valamint egy négyezer forint fedezetű bankkártyát magukkal vitték, és a zsákmányolt pénzt italozásra költötték.

Szalay Csaba bíró az ítélet szóbeli indoklásában elmondta: a bíróság súlyosbító körülményként vette figyelembe az ilyen jellegű bűncselekmények elterjedtségét. Azt, hogy ittas állapotban, társtettesként idős ember sérelmére követték el a bűncselekményt, valamint hogy megsértették a magánlakás sérthetetlenségét. Enyhítő körülménynek számított, hogy mindketten büntetlen előéletűek, valamint hogy mindkettőjük egy kiskorú gyermekről gondoskodik.

Az ítélet kiszabásakor a bíróság mérlegelte azt is, hogy az elsőrendű vádlott, aki az elejétől beismerte tettét és segítette a hatóság munkáját. A két vádlott az ítélet enyhítéséért fellebbezett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!