Belföld

2012.05.14. 18:03

Finom ételek percek alatt

Veszprém - A négy megyei lapot, köztük a Naplót is kiadó Pannon Lapok Társasága már a hatodik szakácskönyvével örvendeztette meg a négy megye főzni tudó olvasóit.

Varga Ibolya

Barták Péter, a Napló főszerkesztője köszöntötte azokat az olvasókat, akiknek a receptjei megjelentek a kötetben és el tudták fogadni a meghívásunkat, hogy a szerkesztőségben vegyék át a könyvet. Ezúttal a Villámgyors ételek könyve látott napvilágot. Ez a témák szerint válogatott receptekből a hatodik könyvünk. Korábban már megjelent  egy, a Pannon ízek. A most kiadott  kötetben Veszprém megyei  harminckilenc olvasó receptjei láttak napvilágot.

Főszerkesztőnk elmondta: a szakácskönyvek nagyon népszerűek az olvasóink körében, mindegyik tízezer fölötti példányszámban kelt el. A legnépszerűbb a tavaly év végén megjelent Ünnepi ételek könyve, melyből huszonötezer fogyott el eddig. A beküldött recepteket szakértők olvassák el és valamelyik neves étterem séfje főzi meg a legérdekesebbeket közülük. Eddig még mindegyik szakember elmondta, hogy voltak olyan leírások vagy technikai fogások, melyeket ők maguk sem ismertek, de azóta is használják a munkájuk során, vagy éppen rendszeresen megjelennek az olvasói receptek alapján készült ételek az étlapjukon. A kötet az ügyfélszolgálati irodáinkban vásárolható meg, ahol a korábbi szakácskönyvek is kaphatók. A hűségkártyával rendelkező olvasóink jelentős árengedményt kapnak és bármennyi  példányt beszerezhetnek.

Barták Péter elmondta, hogy  a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által összeállított fogyasztói kosár szerint  jelentős megtakarításokat érhet el az, aki él a hűségkártya adta kedvezményekkel. Ezt azok az olvasók kapják meg, akik legalább egy éve előfizetői az újságunknak. Szerencsére sok hűséges olvasónk van, országos összehasonlításban is élen szerepelünk az olvasottságban. A társaságunk 1994-1995-ben vette kézbe a lapterjesztést, azóta van pontos nyilvántartásunk az előfizetőinkről, holott tudjuk, hogy sokan vannak, akik harminc, negyven vagy akár ötven éve hűséges olvasóink. Őket szeretnénk jobban megbecsülni, egyebek között azzal is, hogy minden évben szervezünk olyan koncertet az év vége felé, melyre csak előfizetőink válthatnak jegyet. Ezenkívül is több programra kínálunk kedvezményes jegyeket.

A legfontosab téma most a szakácskönyv volt, melyet élvezettel lapoztak át a meghívottak. Berei Ferencné veszprémi olvasónk, aki eddig mindegyik könyvben szerepelt, örömmel fedezte fel, hogy bekerült unokája kedvenc étele, a szőlős-paprikás csirkemáj. Hasonló öröm érte Zsida Gyulánét, aki Herenden él és  most  elkísérte a három unokája közül Szabó Boglárka, aki ötéves kora ellenére már ügyesen forog a konyhában, fejből ismeri  kedvenc ételei receptjeit. A várpalotai Novák Ferencné ugyancsak mindegyik könyvbe küldött receptet, és már kinézte az ételt,amit legközelebb megfőz. Egyetlen férfi, a veszprémi Beke Antal küldött be receptet.

 

A receptet beküldők között találjuk Hadnagy Imréné Beát, aki eredeti foglalkozása szerint dietetikus, bár már más területen dolgozik. Ettől függetlenül mindig az egészséges megoldásokat keresi, és örömmel állapította meg, hogy a legújabb könyvben szereplő ételek nemcsak roppant gyorsan elkészíthetők, ami nagyon fontos a családok életében, hanem még egészségesek is. Sok köztük a hal, de szépen képviseltetik magukat a szárnyasokból és tojásból készült ételek is. Igen sok a zöldség, gyümölcs és a kevéssé hizlaló falat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!