Belföld

2009.11.25. 14:24

Futball bundabotrány - Az UEFA a Fenerbahce-Honvéd mérkőzést vizsgálja

Nyon - Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szerdán bejelentette, hogy bundázás gyanúja miatt vizsgálja - többek között - a Fenerbahce-Budapest Honvéd Európa Liga selejtezős párharc július 30-i első, isztambuli mérkőzését (5-1).

MTI

A találkozó kapcsán a magyar klub is gyanúba került - erről a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tájékoztatta szerdán az MTI-t.

Michel Platini, az UEFA elnöke azt mondta, hogy azokat az információkat, amelyek az elmúlt napokban a világsajtóban napvilágot láttak, sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánja. Bienerth Gusztáv, az MLSZ nemzetközi igazgatója a Magyar Rádiónak azt mondta: az UEFA saját ellenőrzésében hét mérkőzést vizsgál, köztük a Honvéd törökországi meccsét.

A Fenerbache-Honvéd párharc visszavágóján 1-1-es döntetlen született Budapesten, így a török gárda jutott tovább 6-2-es összesítéssel.

Az európai szövetség bejelentette, hogy az esetet nemzetközi bűnügyként kezeli, - Platini megfogalmazásában - a világ labdarúgása rendkívül veszélyes, "rákos sejtburjánzásnak" fogja fel a történteket.

Az UEFA illetékesei összefogást sürgetnek, s zéró toleranciát hirdetnek, amelyben a magyar szövetség, amint jelezte, maximálisan együtt kíván működni a szervezettel.

Az európai bundabotrányt a múlt pénteken robbantotta ki a bochumi államügyészség, amely kilenc érintett országról, köztük Magyarországról tett bejelentést, s 13 NB I-es mérkőzésre terelődött rá a megvesztegetés gyanúja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!