Belföld

2009.10.29. 16:48

Gyászolóknak segítő internetes portál indult

Budapest - Gyászolóknak segítő internetes portál indult, a felmerülő kérdésekre a többi között pszichológus és gyásztanácsadó válaszol.

MTI

A www.gyaszportal.hu a veszteség feldolgozásában próbál segíteni a gyászolóknak: pszichológus, gyásztanácsadó, szerzetes nővér és jogász válaszol a felmerülő kérdésekre - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.
   
Az oldalon - mint írták - cikkek is olvashatók a gyászfeldolgozás folyamatáról is, például arról, hogy miért érez szinte minden gyászoló bűntudatot, és mit élnek át vajon a gyerekek, ha meghal valamelyik szülő. Szó esik a férfigyászról, a babaelvesztésről és a halálközeli élményekről is.
   
A portálon a gyászolók megírhatják saját történetüket, megoszthatják fájdalmukat, és a fórumokon pedig beszélgethetnek is egymással. A virtuális emlékfalra bárki kiteheti elhunyt szerette fényképét egy rövid életrajzzal, és lehetőség van arra is, hogy az ismerősök itt, nyilvánosan fejezzék ki részvétüket - olvasható a közleményben.
   
A közlés szerint olyan tudnivalókat is vannak a portálon mint, hogy hol rendelhetjük meg a temetést, mit kell tenni, ha egy holttestet külföldről akarunk hazahozatni, és hogyan kell intézni a hagyatéki ügyeket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!