Belföld

2009.02.13. 03:28

Hajók, golf és lakókocsi

<b>Budapest</b> - Luxushajók premierjével, több Veszprém megyei hajóépítővel és szolgáltatóval, balatoni vitorlásokkal megnyílt tegnap a Boat show, 18. nemzetközi hajókiállítás.

Kiss Nikolett

Idén első alkalommal a hajók mellett a golf is bemutatkozott, valamint a kempingezés szerelmesei csodálatos lakókocsikat is megcsodálhattak a Hungexpo területén megrendezett kiállításokon. A rendezvény a Karát ékszerkiállítással együtt vasárnapig látogatható. 

Kelet-európai premiert, a legnagyobb hajó- és hajómotormárkákat, 150 jachtot és vitorlást, a hajózás valamennyi kellékét, számos izgalmas és szórakoztató vízi és szárazföldi programot talál az, aki kilátogat a csaknem két évtizedes múltra visszatekintő kiállításra. 

A hajószalon minden eddiginél nagyobb terü- leten, közel 10 ezer négyzetméteren, 128 kiállító bemutatkozásával várja az érdek- lődőket.A vitorlások, több tíz- (esetenként több százmilliós) jachtok mellett természetesen megtalálhatóak a speciálisan a Balatonra készített hajók is. 

A megyei hajóépítő cégek képviselői közül többen elmondták: a válság jelei a hajókat vásároló rétegnél egyelőre nem érezhetőek, tavaly ősszel is sok új megrendelés érkezett. 

A hajóbérlésnél már más a helyzet, ugyan az igazi hajósszezon még messze van, de már érezhető, hogy a szokásoshoz képest kevesebb alkalommal vagy rövidebb időre bérelnek hajót a vitorlázás szerelmesei. 

Abban viszont mindannyian egyetértettek: a tendencia azt mutatja, hogy egyre többen kapnak kedvet ehhez a csodálatos vízi sporthoz, kikapcsolódáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!