Belföld

2009.12.08. 15:09

Halálos fenyegetést kapott Szijjártó Péter

Budapest - Halálos fenyegetést tartalmaz az a levél, amelyet Szijjártó Péter fideszes politikusnak küldtek egy éles lőszerrel együtt.

MTI

"Ön annyit hazudott már a magyar népnek, hogy szervezetünk halálra ítélte. A mellékelt lőszerből 30 darabot betáraztunk egy AK géppisztolyba. Az ítéletet végrehajtjuk" - ismertette a levél szövegét Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Cser-Palkovics András a levélre és a lőszerre utalva úgy fogalmazott: "íme, itt az eredménye a Magyar Szocialista Párt durva, alattomos, hazug gyűlöletkampányának, amit az elmúlt hetekben és hónapokban Szijjártó Péter ellen folytattak. Gratulálunk. Gratulálunk Szabó Zoltánnak, gratulálunk Török Zsoltnak és a többi szocialista politikusnak, aki Szijjártó Péter ellen rágalomhadjáratot folytatott az elmúlt hetekben, hónapokban".

A helyettes szóvivő szerint bűncselekményekhez vezetett "ez a gyurcsányi gyűlöletpolitika".

Közölte: a levél a Szentkirályi utcába érkezett, ahonnan egy Fidesz-munkatárs vitte át a Képviselői Irodaházba, ahol a csomag átvilágításánál derült ki, hogy egy gyanús küldeményről van szó. Feladónak egy bizonyos "Kovács László" van feltüntetve rajta - tette hozzá.

A Fidesz honlapjára a lőszer fotóját, valamint a lőszert tartalmazó boríték és a borítékban található levél képét is feltették. Mind a borítékot, mind a levelet kézzel írták, a levélben pedig az aláírás helyén három nyílvessző rajza látható, amelyek hegyei közül kettő jobbra, a középső pedig balra mutat.

Nyakó István, az MSZP szóvivője kedden újságírónak azt mondta: az MSZP szolidáris Szijjártó Péterrel, a Fidesz elnöki stábjának vezetőjével.

A szocialista szóvivő nyilatkozatára Cser-Palkovics András úgy reagált: köszönik a szavait, de akkor kellett volna és kellene ezekre gondolnia neki és a szocialista politikusoknak, amikor "tudatosan hazugságokat gyártanak, és a gyurcsányi politika folyatásaként gyűlöletkampányt folytatnak fideszes politikusok, most például Szijjártó Péterrel szemben".

A BRFK közlése szerint az elsődleges szakértői vélemény szerint éles lőszer volt abban borítékban, amelyet Szijjártó Péternek címeztek.

A közlemény szerint a lőszer vizsgálatát igazságügyi fegyverszakértő végzi. Az ügyben a BRFK V. Kerületi Rendőrkapitánysága indított eljárást visszaélés lőfegyverrel vagy lőszerrel bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!