Belföld

2009.08.04. 19:03

Háromezer laptopot kap több mint száz általános iskola

Budapest - Több mint száz általános iskolában kezdik el használni szeptembertől azt a háromezer laptopot, amelyeket a Humán Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (HEFOP) egyik pályázatán nyertek el az oktatási intézmények - közölte kedden két informatikai fejlesztő cég.

MTI

A laptopokat és a hozzájuk kapcsolódó oktatási módszertant Közép-Kelet-Európában Magyarországon vezetik be elsőként az oktatásban - olvasható az Albacomp és az Intel közleményében.
    
A laptop tervezésénél a diákok igényeit tartották szem előtt, azaz "kicsi, könnyű és strapabíró gépeket" igyekeztek létrehozni. A gépekre telepített programok segítségével a tanárok egyebek között azonnali teszteket készíthetnek, filmeket és prezentációkat vetíthetnek - mutattak rá.
    
Úgynevezett "honosított tanulói laptopok" kerültek az intézményekbe, magyar billentyűzettel, valamint a telepítéshez és a bevezetéshez szükséges segédletekkel - tették hozzá.
    
Az Intel és a magyar kormány képviselői 2007 végén írtak alá szándéknyilatkozatot arról, hogy az Intel World Ahead elnevezésű program egyes oktatási projektjeit Magyarországon is kipróbálják. 

Két budapesti iskolában így már előzőleg használták a laptopokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!