Belföld

2011.10.17. 15:56

Hét hosszú hétvége lesz 2012-ben

Jövőre több ünnepnap is úgy esik, hogy összesen hét hosszú hétvége lesz; az ünnepek körüli szabadnapokat az eddigi gyakorlatnak megfelelően szombaton kell ledolgozni.

MTI

A Magyar Közlöny legutóbbi számában megjelent nemzetgazdasági miniszteri rendelet szerint március 16., április 30., október 22., november 2. és december 24. lesz pihenőnap. Ez egészül ki a húsvét- és a pünkösdhétfővel (április 8., illetve május 28.), így összesen hét hosszú hétvégével tervezhetnek 2012-ben a munkavállalók.
   
A pihenőnapokat szombatonként - március 24-én, április 21-én, október 27-én, november 10-én, és december 15-én - kell ledolgozni.
   
A rendelet kiterjed minden munkáltatóra és az általuk foglalkoztatottak munkarendjére, kivéve a megszakítás nélkül üzemelő és a rendeltetése folytán a munkaszüneti napokon is működő munkáltatókat, illetve az ilyen jellegű munkakörben foglalkoztatott munkavállalók munkarendjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!