Belföld

2009.12.05. 03:27

Honvédelem játékosan

Várpalota - A Várkerti iskola csapata nyerte a Hazám, hazám címmel tegnap tartott, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör által szervezett vetélkedőt.

Szabó Péter Dániel

Az októberben lezajlott bakonyi harci túra után ezúttal az MH Bakony Harckiképző Központ Kastély-dombi laktanyájában bizonyíthatott a játékos vetélkedőre benevezett nyolc csapat. A diákoknak a megyerendszert ugyanúgy ismerniük kellett, mint a papírpénzeken található személyeket.
A Honvédség és Társadalom Baráti Kör várpalotai szervezete a katonai és civil kapcsolatok ápolását tűzte zászlajára, s a koncepcióba tökéletesen illeszkedett az októberben rendezett bakonyi harci túra, s a pénteki játékos műveltségi vetélkedő, utóbbi a kisdiákok tájékozottságát is bebizonyította. - Jó látni, hogy a mai gyermekek műveltek, s tisztában vannak a Nagy-Magyarország történel- mi jelentőségével, s ez megjelent a beadott rajzokon, montázsokon is - mondta el értékelésében dr. Szabó Pál Csaba, a Szindbád Kht. ügyvezető igazgatója, a zsűri elnöke. A vetélkedőt egyébként a Várkerti iskola csapata nyerte, megelőzve a képesség- és tehetségfejlesztő magániskola, a Nepomuki iskola és a Vásárhelyi iskola diákjait, míg a Csupaszív Nagycsaládos Egyesület négyese különdíjat vehetett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!