Belföld

2009.09.30. 14:06

Honvédelmi ismeretekből is lehet érettségizni Debrecenben

Debrecen - Katonai és honvédelmi ismereteket építenek be az idei tanévtől néhány önkormányzati fenntartású általános iskola és középiskola tantervébe Debrecenben - adta hírül a város polgármesteri hivatalának tájékoztatása alapján szerdán az MTI Önkormányzati Sajtószolgálata (ÖS).

MTI

Hosszú távú együttműködés született a debreceni önkormányzat és a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárja között, ennek lényege, hogy az önkormányzati fenntartású általános iskolákban és középiskolákban - a szükséges akkreditációt követően - új tantárgyként bevezetik a katonai és honvédelmi ismereteket, majd ebből a tárgyból érettségi vizsgát is tehetnek a diákok.     
    
Az új tárgyat a tervek szerint már az idén bevezetik néhány iskola tantervébe, az ezzel járó többletköltségeket pedig teljes egészében a dandár fogja finanszírozni.
    
A kezdeményezést a legutóbbi, szeptember 24-i ülésén fogadta el a városi közgyűlés, az együttműködési szerződést pedig szerdán írta alá Kósa Lajos (Fidesz) polgármester és Böröndi Gábor dandártábornok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!