Belföld

2012.11.06. 15:02

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, főként délen valószínű kisebb eső, zápor.

MTI

Éjszaka mindenütt csökken a felhőzet, a legtöbb helyen kiderül az ég. Délnyugaton és az Északi-középhegység térségében, a szélvédett helyeken foltokban köd képződik. Szerdán délelőtt északnyugaton, délután másutt is megnövekszik a felhőzet, a több napsütés délen, délkeleten valószínű. Északon helyenként gyenge eső előfordulhat. A nappali órákban az északi területeken erős lesz a nyugati, északnyugati szél, szerdán egy-egy viharos széllökés is előfordulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 7 és 12 fok között valószínű.

Az időjárási helyzet Európában

A Ladoga-tó feletti középponttal örvénylő ciklon alakítja döntően a kontinens keleti felének időjárását. A ciklon előoldalán enyhe, nedves levegő áramlik a Balkán-félsziget és Ukrajna keleti, Oroszország déli területei fölé; ott helyenként még 20 fok közelébe melegszik fel délutánra a levegő. Ugyanakkor Európa északnyugati és középső részét - az említett ciklon hátoldalán - hideg levegő árasztotta el; a Benelux államokban, az Alpok országaiban a nappali órákban sem emelkedik már 10 fok fölé a hőmérséklet.

A hideg levegő utánpótlása lassan megszűnik, szerdán a magasabb légrétegekben nyugat felől ismét enyhébb levegő halad Közép-Európa felé, de ennek hatása szerda estig a Kárpát-medencében még nem lesz érezhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!